Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

U razdoblju između dvije pomrčine, 9.12.2011. Hrvatska je potpisala Pristupni ugovor Europskoj uniji. U ozračju teške krize koja potresa EU i predstojećeg kvadrata Urana i Plutona, horoskop Pristupnog sporazuma ima znakoviti AC u Jarcu, ojačan konjunkcijom s Venerom!

9.12.2011. u Bruxellesu, Pristupni ugovor Europskoj uniji su u ime Hrvatske potpisali predsjednik Republike Ivo Josipović i tehnička premijerka u odlasku Jadranka Kosor. Sama je ceremonija potpisivanja započela u 9:30, a nakon uvodnog dijela predstavnici pojedinačnih članica EU počeli su abecednim redom potpisivati ugovor. Hrvatska je kao 11. po redu potpisala u 10:33.

Hrvatska je dugo i naporno radila na ispunjavanju uvjeta za pristupanje, što se odlično ocrtava u znaku Jarca na ascendentu. Ako ovaj horoskop simbolizira početak njenog života pod okriljem EU, daje naslutiti da Hrvatsku čeka još puno ozbiljnog posla. Čini se na sreću da će Hrvatska imati dostatne diplomatske vještine i sposobnost sklapanja praktičnih i mudrih saveza.

Saturn na 26° Vage, znaku u kojem je egzaltiran i s lakoćom izražava svoje najpovoljnije osobine strpljivog rada, mudrih odabira, vještine taktiziranja i Venera na 15° Jarca u konjunkciji s AC na 13° Jarca dobar su znak. Veneru i AC trigonom podupire Mars sa 12° Djevice. Aktivno sudjelovanje uz stručan pristup s dovoljne zdrave kritičnosti i praktične primjene energije biti će najbolja podrška u sklapanju saveza i održavanja ravnoteže u nestabilnim vremenima koja potresaju EU.

Kvadrat Urana i Plutona radikalnije će se manifestirati tijekom 2012. kako se bude približavao svom prvom od sedam egzaktnih kvadrata 24.6.2012. na 8° kardinalnih znakova. A da će se nestabilnosti u čitavom svijetu još intenzivnije nastaviti govori činjenica da je natalno Sunce EU na 4° Ovna, a valute Eura na 10° Jarca, Njemačke na 9° Vage, Francuske na 13° Vage, Hrvatske na 3° Raka, USA na 13° Raka, Kina na 8° Vage!

Saturn u Vagi i Venera u Jarcu zamijenili su mjesta što ih stavlja u poseban položaj međusobne potpore, premda nisu u aspektu. U daljnjem balansiranju Hrvatske između vlastitih vrijednosti i vanjskih zahtjeva dodatni oprez i suzdržanost nisu na odmet. Stabilni, oprezni i mudri u dogovorima, vješti u taktiziranju, mogli bismo očekivati pomalo ukočen ali svakako uspješan diplomatski ples u zaštiti naših interesa.

Sunce u Strijelcu otvara mogućnost rasta i širenja. Potaknuto kvadratom Marsa, vladara treće kuće simbolizira napetu političku trgovinu za ispunjenjem vlastitih nacionalnih potreba koja neće proteći bez napetosti, ponekad i sukoba. Mars u osmoj kući daje naslutiti da će borba za financijska sredstva koja bi Hrvatskoj mogla biti na raspolaganju zahtijevati više energije i imati više prepreka nego što se očekuje.

Vladar škorpionskog MC-a, Pluton nalazi se u 12. kući. MC predstavlja ljude na vlasti, koji u ovom slučaju dolaze i iz redova EU. Čini se da će mnogo vitalnih stvari vezanih za upravljanje državom i njenim razvojem unutar nove zajednice ostati skriveno u krugovima moćnih, noseći u sebi sjeme raščinjavanja ovog saveza. A kvadrat Urana s Plutonom se neumoljivo zatvara!

Mjesec na 3° Blizanaca mogao bi otvoriti komunikacijske kanale, protok informacija i znatiželjnu otvorenost novome za građane. Čini se da će oni brzi, spretni, intelektualno potkovani, pismeni, poznavatelji jezika imati posebne koristi. Mjesec je u opoziciji Merkuru na 5° Strijelca i sugerira da će biti potrebno dodatno usklađivanje domoljubnih osjećaja s nesputanim vizionarskim idejama zajedničkog razvoja. Kvadrat Mjeseca i Neptuna simbol je zbunjenosti i nesigurnosti građana o tome što stvarno mogu očekivati od EU, osobito u ovim turbulentim vremenima. Olakšavajuća okolnost je što je kvadrat Neptuna na 28° Vodenjaka i Mjeseca na 3° Blizanaca razdvajajući i već u znakovima istog zračnog elementa.

 

 

DA11 Ban972x60