Udruga astrologa Hrvatske osnovana je 1994. godine s ciljem povezivanja astrologa i svih onih koji se zanimaju za astrologiju

DA11 Ban972x60

Prilikom potpisivanja Pristupnog sporazuma Hrvatske EU, kamere su zabilježile jednu neobičnu, možda čak i neprimjerenu gestu slovenskog premjera Boruta Pahora. Namignuo je Jadranki Kosor! Posjetilo nas je to na srdačne odnose koje dva državnika nisu skrivala u svojim prethodnim susretima. Znatiželjno sam zavirila u njihove horoskope.

Evo zašto je Borut namignuo Jadranki:

 Kosor ima Sunce na 9° Raka, Mjesec u Ribama kojeg zbog nepoznatog vremena rođenja ne možemo preciznije smjestiti, osim što je sigurno u prvoj polovici znaka. Pahorovo je Sunce na 8° Škorpiona. Trigon osobnih planeta u vodenim znakovima, osobito s mogućim aspektom Sunca i Mjeseca, pokazuje lagani protok energija koje se prirodno prepoznaju u međusobnoj naklonosti.

Pahorov je Mjesec u drugoj polovici Bika. Kosorova ima Veneru na 23° Bika! Mogući aspekt dva osobna planeta pokazuje usklađivanje osobnih vrijednosti Kosorove s Pahorovom potrebom za stvaranjem i održavanjem sigurnosti. Druželjubivost i senzualnost Bikovske energije bilo je lako očitati u njihovim pogledima i gestama.

U opoziciji Veneri Jadranke Kosor nalaze se Pahorova Venera 24° i Neptun 25° Škorpiona! Kad se Neptun uplete u Venerin sustav vrijednosti uzdrmat će ju idealima, maštom, sanjarenjem, buđenjem osjećajne energije i romantičnog raspoloženja. U partneru ili protivniku ne vidite ono što on jest, već nešto što želite vidjeti, što vam se čini da je stvarno, a postoji samo u vašem umu ili u vašem srcu. Ne zaboravimo da je Venera ta koja je u stanju sklapati saveze i primirja, a Neptun je vješt u manevriraju, prilagodljiv i pun trikova. A Kosorova i Pahor uspjeli su zagladiti sve prethodne nesporazume oko graničnih pitanja i slovenske blokade, koji su bili golema prepreka Hrvatskoj na putu prema EU!

Pahorov je Uran na 9°, a Pluton na 13° Djevice, uz veliku vjerojatnost da oponiraju Mjesecu u Ribama Kosorove. Kad vanjski planeti jedne osobe aspektiraju neki osobni planet druge osobe, prodrmat će njen svijet i promijeniti ga. Takvi su kontakti snažna privlačna sila koja će pitanja moći, kontrole, političke borbe, ideje i vizije neraskidivo povezati s osobnim emotivnim sadržajima koji su posebno osjetljivi kad se Mjesec nađe u Ribama.

No ipak nisu samo osobni planeti Kosorove izloženi ovim snažnim i pomalo opasnim aspektima Neptuna, Urana i Plutona. Kosorova ima Pluton na 21° Lava koji je u kvadratu s Pahorovom Venerom na 24° Škorpiona, a moguće i u kvadratu s njegovim Mjesecom u Biku! Ispod svih osmijeha krila se ipak vrlo oštra igra moći začinjena daškom emotivne izazovnosti i romantike!

Što reći na ovu kratku usporedbu horoskopa Kosorove i Pahora, kad se upoznamo s činjenicom da Zoran Milanović ima Sunce na 6° Škorpiona, Mjesec između 12°-25° Bika, Neptun na 21° Škorpiona?!! Daje li to naslutiti da bi bivša premijerka s vremenom mogla naći nešto blaži zajednički jezik sa svojim nasljednikom, novim premijerom Milanovićem?

Jadranka Kosor: 1.7.1953.; Borut Pahor 2.11.1963.; Zoran Milanović 30.10.1966.

 

DA11 Ban972x60